aandacht

 

Waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dus waar geef jij aandacht aan?

Geef jij aandacht aan de positieve dingen in je leven, heb jij positieve gedachten? Is jouw glas altijd halfvol in plaats van halfleeg?

Of geef jij aandacht aan de dingen die niet goed gaan in je leven? Ben je veel aan het klagen, heb je vaak negatieve gedachten?

Een voorbeeld wat ik zelf nog goed kan herinneren wat aandacht, focus betreft is tijdens mijn zwangerschap. Ik was er zo op gefocust dat ik veel zwangere vrouwen zag, terwijl ze me daarvoor gewoon niet zo opvielen.

Of je wilt graag een hond en bent daar erg mee bezig, dan zie je ook heel veel mensen met honden, verbazingwekkend gewoon.

Zo gaat het dus ook met de positieve dingen in je leven. Ligt je focus op mensen die lief voor elkaar zijn, dan zul je daar ook eerder oog voor hebben. En andersom met negatieve dingen net zo.

Jij hebt de keuze om je gedachten te sturen. Onbewust wordt er steeds van alles in gang gezet op basis van eerdere ervaringen, maar jij hebt elk moment weer de keus om dat te veranderen. Wellicht kost het je eerst veel moeite, maar alleen het bewust worden is al een grote stap. Pas als je iets herkent, kun je het veranderen.

Ga het eens een paar dagen proberen. Focus op iets wat je graag wilt en wees nieuwsgierig hoe je dat tegenkomt in de buitenwereld. Kun je het herkennen?