Alles wat je aandacht geeft, groeit!

door | okt 4, 2015 | overig

aandacht

 

Waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dus waar geef jij aandacht aan?

Geef jij aandacht aan de positieve dingen in je leven, heb jij positieve gedachten? Is jouw glas altijd halfvol in plaats van halfleeg?

Of geef jij aandacht aan de dingen die niet goed gaan in je leven? Ben je veel aan het klagen, heb je vaak negatieve gedachten?

Een voorbeeld wat ik zelf nog goed kan herinneren wat aandacht, focus betreft is tijdens mijn zwangerschap. Ik was er zo op gefocust dat ik veel zwangere vrouwen zag, terwijl ze me daarvoor gewoon niet zo opvielen.

Of je wilt graag een hond en bent daar erg mee bezig, dan zie je ook heel veel mensen met honden, verbazingwekkend gewoon.

Zo gaat het dus ook met de positieve dingen in je leven. Ligt je focus op mensen die lief voor elkaar zijn, dan zul je daar ook eerder oog voor hebben. En andersom met negatieve dingen net zo.

Jij hebt de keuze om je gedachten te sturen. Onbewust wordt er steeds van alles in gang gezet op basis van eerdere ervaringen, maar jij hebt elk moment weer de keus om dat te veranderen. Wellicht kost het je eerst veel moeite, maar alleen het bewust worden is al een grote stap. Pas als je iets herkent, kun je het veranderen.

Ga het eens een paar dagen proberen. Focus op iets wat je graag wilt en wees nieuwsgierig hoe je dat tegenkomt in de buitenwereld. Kun je het herkennen?

 

 

 

Written by Agnes Zandbelt

Ik ben energetisch coach. Bezig met bewustwording, in beweging zetten, op weg naar balans dmv communicatie, voelen, healing en intuïtie.

Related Posts

Hoe kies jij?

Hoe kies jij?

Kies jij makkelijk een kant of ben je iemand die juist niet kan kiezen en in het midden blijft? Wat is de goede kant en wat de verkeerde of zijn er nog meer kanten? Vanochtend wandelde ik met mijn hond en hij gaat op een fietspad vaak van links naar rechts. Dat bracht...

Lees meer
Vaccinaties en demonen van de chakra’s

Vaccinaties en demonen van de chakra’s

Wat iedereen op dit moment bezig houdt is het hele Coronagebeuren. Wel of niet testen, wel of niet vaccineren, het is aan de orde van de dag. Zonder mijn mening hierover te geven wil ik wel wat delen over wat er in je om kan gaan als je voor deze keuze staat. Ik wil...

Lees meer

Get the latest news

Subscribe to our Newsletter

0 reacties