gedachtenkracht

Waarom alleen gedachtenkracht gebruiken om negatieve gedachten te voeden? We kunnen al snel van een mug een olifant maken. Dat gaat vaak vrij makkelijk. We krijgen bv. een ‘nee’ te horen ergens op en vervolgens kan dat leiden tot niemand vind mij aardig. Vaak gaan daar wel een paar stappen aan vooraf.

Omdat onze hersenen tot zoveel in staat zijn, is het ook mogelijk om een ander, fijner gevoel te creëren. En daar kun je heel veel bij gebruiken. Zoals ze bv. in de NLP doen. Zoek voor alle zintuigen een kleine prettigere verandering. Je pakt het plaatje van de minder fijne situatie en gaat dat stap voor stap veranderen. Je verandert het weer bv. in zonnig weer, de kleuren pas je aan zodat jij ze fijn vindt, je voegt er een prettige geur aan toe enz.

Je voelt steeds of er wat verandert is en of dat een fijner gevoel geeft. Je gaat gewoon door totdat je je weer fijn voelt.

Geloof je dat dit kan of vind je dit onzin? Maar waarom dan wel de negatieve kant uit en niet de positieve kant? Denk daar maar eens over na.