Hoogsensitiviteit en klachten

Hoogsensitiviteit kan je kracht zijn. Heel vaak echter beschouwen mensen hun hoogsensitiviteit als lastig. Ze ervaren veel beperkingen in plaats van de mogelijkheden die er ook zijn.

Wat is hoogsensitiviteit precies?

De twee termen hoogsensitief en hooggevoelig worden vaak door elkaar gebruikt. Als je geboren wordt en trauma’s meemaakt waardoor je heel gevoelig reageert op veel dingen die je in je leven tegenkomt noem je dat hooggevoelig.

Een hoogsensitief persoon is iemand wiens zintuigen verder open staan dan die van de andere 80% van de bevolking. Hierdoor wordt je zenuwstelsel ook meer geprikkeld, je hebt vaker last van bepaalde geluiden, geuren, etiketjes in je kleding, licht, smaak etc. Maar je bent ook veel gevoeliger voor sfeer.

Hierdoor ben je je dus bewuster van de wereld om je heen, waardoor je makkelijker angsten ontwikkeld, verdriet en boosheid voelt, ook van anderen.

Met ons energetisch systeem staan we vaak wagenwijd open voor de problemen van anderen, nemen deze op ons om de ander te helpen en ons systeem raakt overbelast. Het is vaak niet duidelijk of de emotie van onszelf of van de ander is.

Je wordt geboren als hoogsensitief persoon en je zult vaak de behoefte hebben om je even terug te trekken om weer op krachten of bij jezelf te komen.

Als volwassene hebben we vaak wel een overlevingsmechanisme gevonden maar onze kinderen kunnen we wel beter begeleiden. Zodat zij sterker in hun kracht staan en er als volwassene profijt van kunnen hebben in plaats van ongemak.

Verder kun je natuurlijk met persoonlijke problemen altijd bij mij terecht voor een consult. Ik begeleid zowel kinderen als volwassenen. Zie contact voor de mogelijkheden.