Kernkwaliteitenspel

Iedereen is geboren met een aantal persoonlijke Kernkwaliteiten. Dus het is niet iets wat je je hebt aangeleerd. Kernkwaliteiten zijn bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, daadkracht, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, inlevingsvermogen, flexibiliteit , etc.

Je kunt een Kernkwaliteit niet aan- of uitzetten maar je er wel op afstemmen, zoals je een radio afstemt op een zender. Als je de verkeerde frequentie kiest krijg je alleen maar ruis.

Met behulp van het Kernkwadrant kun je verschillende aspecten van je persoonlijkheid ontdekken; zoals je Kernkwaliteiten, je Valkuilen, je Uitdagingen en je Allergieën. Daarnaast zul je ervaren hoe deze met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Als je een kernkwadrant van jezelf gemaakt hebt, zul je beter begrijpen waarom je jezelf gedraagt zoals jij je gedraagt en wat er voor nodig is om dat effectiever te maken. Het zal je ook helpen om gemakkelijker om te gaan met kritiek en met irritaties. Het zal je inzicht geven in je relaties thuis, met familie, vrienden en op het werk. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen.

Dit kun je nu in een spel doen met anderen waarbij je je dus spelenderwijs kunt focussen op je kwaliteiten of juist op datgene wat je verafschuwt bij anderen. Er zijn meerdere variaties mogelijk. Jij bepaalt waar je mee aan de slag wilt. Door een combinatie van 3 dobbelstenen, 40 beschrijvingen van dagelijkse situaties, 218 gevarieerde opdrachten, 80 levensmottos, 80 kwaliteiten of uitdagingen en 80 valkuilen of allergieën, ontstaat een spel waarbij diepgang en humor elkaar afwisselen. Hierbij is het verhaal achter de uitgevoerde opdracht belangrijker dan de uitvoering zelf. Het gaat niet over goed of slecht, maar over oorspronkelijkheid, spontaniteit, vertrouwen en contact.

Ik heb ruimte voor zes spelers per avond. Leeftijd vanaf 16 jaar.