Keuze

door | nov 8, 2015 | overig

life-test-choices-Quotes

Keuze

Kiezen is voor veel mensen moeilijk. Hoe komt dat toch?

Het kan zijn dat die mensen bang zijn om de juiste keuze te maken. Want de gedachte is dan, als je voor het één kiest dan sluit je het andere uit. En wil je dat wel of wil je juist een heel scala aan ervaringen? Of wil je gewoon de weg bewandelen die jou het minste stress biedt, wat voor jou de makkelijkste weg is?

En daar sta je dan te midden van je keuzes en allemaal kijken ze je aan en roepen: ‘kies mij, kies mij’. Wat doe je dan? Op basis waarvan maak jij je keuze?

Veel mensen maken keuzes vanuit het hoofd. De voor- en nadelen opschrijven en tegen elkaar afwegen. Maar wist je dat je onderbewustzijn een goede leidraad is om keuzes te maken. Je kunt voor jezelf de volgende oefening proberen.

Oefening keuzes maken

Maak voor jezelf eerst je vraag duidelijk. Bijvoorbeeld welk werk is de beste keuze voor mij?

Ga dan lekker zitten op een plek waar je even ongestoord je energie naar binnen kunt richten. Adem eens een paar keer goed in en uit. Stel je voor dat je met elke inademing ontspanning inademt en met elke uitademing spanning loslaat. Ga hier in je eigen tempo rustig mee door, terwijl je voelt hoe je gesteund wordt door de stoel of bank waar je op zit. Je voelt je voeten op de grond en je rug tegen de leuning. Stel je voor dat je op een plek bent waar jij je heel erg fijn voelt. Dit kan een bekende plek zijn maar ook een verzonnen plek bij een waterval of in een bos. Verken wat je daar voelt, ziet, hoort etc. De bedoeling is dat je je daar kunt ontspannen.

Vanuit die ontspannen toestand herhaal je je vraag. In dit geval: ‘welk werk is de beste keuze voor mij?’ Daarna stel je je voor dat je voor een kruising staat. Kijk maar eens hoeveel wegen je ziet. En dan ga je deze één voor één verkennen. Je gaat voelen en kijken wat er op die weg staat. Zijn er obstakels en zo ja, voelen die angstig of uitdagend of nog anders? Als je op die weg loopt, hoe voel je je dan. Voelt het licht of zwaar.

Nadat je al die wegen hebt bewandeld, weet je welke weg het beste voelt voor jou en doordat je de weg verkend hebt weet je vast ook al wel waar die weg mee te maken heeft. Zo niet, wat komt er in je op. Vaak is het eerste wat in je opkomt het juiste. Je kunt ook vragen of dit met deze weg te maken heeft en dan voelen of het klopt. Veel voelen hè? Je lichaam geeft reacties van ontspanning of juist spanning, ga daar op letten. Let op je keel, je hart, je buik. In die lijn kun je het meeste voelen.

Nu kan het zijn dat je daarna denkt, nou poeh, dat vind ik toch spannend terwijl de weg heel goed voelde. Weet dan dat er nog een blokkade zit om die keuze te maken, maar dat het niet wil zeggen dat het een foute keuze is. Maar als je bv. nooit je angst aanpakt kom je ook niet verder op dat gebied.

Wil je hulp, ik help je graag. Dit kan in mijn praktijk of via de telefoon of skype, dat is aan jou. Kijk op de website voor meer informatie, www.verkenjekracht.nl.

En maak je zelf je keuze of laat je toch liever anderen voor jou kiezen of blijf je liever besluiteloos? En dat is natuurlijk ook een keuze 😉

Written by Agnes Zandbelt

Ik ben energetisch coach. Bezig met bewustwording, in beweging zetten, op weg naar balans dmv communicatie, voelen, healing en intuïtie.

Related Posts

Hoe kies jij?

Hoe kies jij?

Kies jij makkelijk een kant of ben je iemand die juist niet kan kiezen en in het midden blijft? Wat is de goede kant en wat de verkeerde of zijn er nog meer kanten? Vanochtend wandelde ik met mijn hond en hij gaat op een fietspad vaak van links naar rechts. Dat bracht...

Lees meer
Vaccinaties en demonen van de chakra’s

Vaccinaties en demonen van de chakra’s

Wat iedereen op dit moment bezig houdt is het hele Coronagebeuren. Wel of niet testen, wel of niet vaccineren, het is aan de orde van de dag. Zonder mijn mening hierover te geven wil ik wel wat delen over wat er in je om kan gaan als je voor deze keuze staat. Ik wil...

Lees meer

Get the latest news

Subscribe to our Newsletter

0 reacties