Hoe kies jij?

mijn weg

Kies jij makkelijk een kant of ben je iemand die juist niet kan kiezen en in het midden blijft? Wat is de goede kant en wat de verkeerde of zijn er nog meer kanten?

Vanochtend wandelde ik met mijn hond en hij gaat op een fietspad vaak van links naar rechts. Dat bracht mij bij een onderwerp wat ik laatst besprak met mijn vriend over waar ik sta ten opzichte van complottheorieën. Wat ik toen aangaf is dat ik niet echt een kant kan kiezen. Ik ben niet voor maar ook niet tegen, want ik kan niet weten wat waar is. Hoe kom ik er dan achter?

Ik kijk wat resoneert met mij. Maar sommige dingen zijn zo bizar, die wil ik niet eens geloven. Toch kan ik er niet omheen, waarom zou dat verzonnen worden? Waarom zouden regeringen alles prijsgeven wat zij weten? Wat wordt er voor ons achtergehouden? Mijn vriend geeft opstellingen en daarbij gebruikt hij vaak het ‘verborgene’. Hoe mooi is dat, want wanneer weet je alle kanten van een verhaal.

Ik volg Tijn Touber ook en hij vertelde over autonoom worden. In dat verhaal over autonoom worden, komen vele feiten aan het licht die ook nogal absurd zijn. En mede door deze feiten lijkt het me dat er meer mogelijk is dan ik altijd gedacht had. Willen we wel kijken naar het verborgene? Haalt dat niet onze veiligheid overhoop?

Wat in de Bijbel staat is ook maar van 1 kant belicht. Het hele verhaal van Jezus en Maria Magdalena heb ik al in verschillende gechannelde versies gelezen. En waar zit de waarheid? En is er dan wel 1 waarheid? Kunnen er verschillende waarheden tegelijk bestaan? Daarbij kijk ik dus altijd wat met mij resoneert en noem ik dat ‘mijn waarheid’.

Mijn eigen waarheid leven zorgt ook dat ik bij mezelf blijf. Ik verken wel vaak beide kanten van een verhaal. Als dan blijkt dat er van beide kanten zoveel nog onduidelijk is of verborgen voor mij, besluit ik in het midden te blijven. Zo houd ik ook mijn balans.

Dus is het altijd nodig om een kant te kiezen en wat brengt je dat dan? Is in het ‘midden’ blijven oké? Het zijn zo van die dingen die ik me afvraag.

Eén ding weet ik zeker, als ik een kant moet kiezen dan kies ik voor bij mezelf blijven. Mijn eigen gevoel volgen. En dan helpt het om mijn zielenlicht aan te zetten.

Zielengroet, Agnes

Zichtbaar worden in de mist

De mist is behoorlijk aanwezig afgelopen week. Op een gegeven moment ben ik er wel een beetje klaar mee. Tot op het moment dat ik naar mijn werk rij in de auto en ineens het inzicht krijgt wat de mist me brengt. Ik kan het gebruiken als een metafoor, want wat is wel zichtbaar? Ik voel de behoefte om dit helemaal te ontdekken, maar ik moet echter wachten tot ik er echt de tijd voor heb.

Nu is dat moment gekomen. Het eerste wat in me opkwam was dat ik de weg niet goed kon zien. Nu is me dat niet vreemd, want op de een of andere manier heb ik geen ingeboren navigatie meegekregen. Ik kan moeilijk wegen onthouden en zelfs de navigatie is af en toe lastig om te volgen. Best frustrerend soms en moeilijk te begrijpen voor mensen om me heen.

 

Wat kan ik leren van de mist?

Maar terug naar dat moment, ik kan de weg niet goed zien. Wat kan ik daar dan van leren? Wat kan ik wel zien?

Alles wat dichtbij is. Dus het dwingt me om in het Nu te zijn. Wat gebeurt er nu om me heen, dat is alles waar ik goed zicht op heb. Dat stuk is heel duidelijk.

Ik kan zien welke mensen er op dit moment op mijn pad zijn en wat de acties zijn die zij op dit moment doen. Maar dus ook mijn acties en reacties in het heden.

Nu draag ik een bril omdat ik niet goed in de verte kan kijken. Iets wat ik minder fijn vind. Maar dat is dus eigenlijk hetzelfde, ik kan zonder bril goed zien wat zich dichtbij afspeelt. Waarom wil ik dan zo graag zien wat er nog gaat komen?

 

Vertrouwen en geduld

Nu ben ik heel nieuwsgierig ingesteld dus dat kan een reden zijn. Ik merk wel dat er tegenwoordig zo’n groot vertrouwen in mij is. Maar vertrouwen is ook iets wat er bij de mist hoort. Want wat gaat er komen? Je ziet steeds maar net dat stukje van je weg wat je bewandelt.

En o ja, geduld. Dat blijft een dingetje, ik wil graag zo snel. In gedachten zie ik het pad voor me en hup daar wil ik al vooruit hollen. Daarbij zou ik dus dingen kunnen vergeten die belangrijk zijn. Dus de mist helpt me om rustig te bepalen wat ik nog meer nodig heb.

Door de mist komen er ook verrassingen op mijn pad die heel leuk kunnen zijn. Ik ben op zich positief ingesteld en probeer er ook altijd wat van te maken. Dus de focus ligt op het leven in het hier en nu en hoe ga je daarmee om.

 

Maar hoe zit dat nu met dat zichtbaar zijn in de mist?

Een vriendin had een auragraphic voor mij gemaakt. Dat is een tekening die vol staat met symboliek. Ze heeft mijn energieveld gelezen en die dus symbolisch weergegeven. Daarnaast kreeg ik ook nog een stuk tekst met uitleg. En daar stond dus dat ik meer zichtbaar mag worden. Dat weet ik al lang. Daar herinnert een andere vriendin me ook vaak aan. En tijdens een wandeling komt de titel ‘zichtbaar zijn in de mist’ naar boven.

Ik mag mezelf gewoon laten zien voor wie ik ben. Grappig dat de tekst die ik aan het schrijven ben ineens stokt. Mijn hoofd boven het maaiveld uitsteken, wat eng. Wie ben ik en waar sta ik voor? Ik heb nooit de behoefte gehad om alles te delen met de hele wereld. Maar wil ik in de mist blijven staan?

Ik weet ook dat ik heel veel mensen kan en wil helpen met healing en bewustwording. Ze moeten me echter wel weten te vinden. Dus wat ik kan doen is mijn innerlijk licht aanzetten en het steeds sterker laten stralen. Dan ben ik het baken in de mist voor anderen!

 

Wil je jouw licht ook meer laten stralen en heb je daar hulp bij nodig? Ik ben ervaringsdeskundige en heb daarbij door diverse opleidingen veel tools in handen om je daarbij te helpen. Stuur me gerust een mail als je meer informatie wilt.

 

Vaccinaties en demonen van de chakra’s

chakra

Wat iedereen op dit moment bezig houdt is het hele Coronagebeuren. Wel of niet testen, wel of niet vaccineren, het is aan de orde van de dag. Zonder mijn mening hierover te geven wil ik wel wat delen over wat er in je om kan gaan als je voor deze keuze staat. Ik wil dit doen aan de hand van de 7 hoofdchakra’s. Elk chakra (energiecentra) heeft zijn eigen functie. En omdat we toch in een wereld leven van polariteit heeft het dus ook een tegenpool die we demonen noemen.

De chakra’s

De basischakra heeft met je aarding te maken en staat voor veiligheid en vertrouwen. Het demoon is angst. Op het moment dat je moet kiezen tussen vaccineren of niet, kan het demoon om de hoek komen kijken. Er kan zowel angst zijn voor de vaccinatie zelf of voor het virus waarop je besluit dat je je wel wilt laten vaccineren.

Het tweede chakra heeft met je emoties en gevoelens te maken. Het demoon is schuld. Terug naar de keuze voor wel of geen vaccinatie, voel je je schuldig als je als één van de weinigen kiest om je niet te laten vaccineren of voel je je juist schuldig als je wel gevaccineerd bent en jij wel van alles mag terwijl er mensen zijn die het vaccin niet mogen vanwege gezondheidsredenen.

En het derde chakra is je krachtcentra en de demoon is schaamte. Schaam jij je voor je keuze om je niet te vaccineren? Of is er schaamte dat jij meer privileges hebt dan ongevaccineerden.

Het vierde chakra heeft te maken met het hart en het demoon is verdriet. Verdrietige situaties maken we allemaal wel mee, sommigen van heel dichtbij. Van hoe mensen zich gedragen, mensen die overlijden of ernstig ziek worden, maatregelen vanuit de overheid, kinderen die de dupe worden etc.

Het vijfde chakra gaat over communicatie en creativiteit. Het demoon is leugens. Wat is de waarheid, heb jij die of juist de wetenschappers of de regering. Wat is jouw waarheid? En heeft iedereen recht op zijn eigen waarheid, maar hoe moet dat dan met een land vol mensen? Blijf jij trouw aan jezelf of vertel je jezelf een leugen om wel of geen keuze te maken. Wat voel jij van binnen wat juist is voor jou?

Het zesde chakra gaat over intuïtie en het aanvoelen van dingen. Daar tegenover staat het demoon van de illusie. En ook dat heeft met waarheid te maken. Wat is de illusie? Hebben we een vrije wil, hebben we grondrechten? Wat is echt en wat niet. Er wordt veel gesproken en geschreven, maar hoe weet je wat echt is en wat wordt verzonnen. Wat vind je ervan als er dingen worden achtergehouden? Wat doet dat met je? Wat zegt je gevoel?

En het zevende chakra gaat over overgave met het demoon gehechtheid. Hoe gehecht ben jij aan de uitkomst? Is dat vanuit controle? Dan is dat vanuit het eerste chakra. Om de angst de baas te blijven wil je de zaken onder controle houden. Als je bij je eigen gevoel kunt blijven en kan blijven vertrouwen op een goede uitkomst dan kun je je overgeven aan het grotere plan.

Frequentie hoog houden

Het is makkelijker als je je frequentie hoog houdt. Dat is makkelijker als je chakra’s in balans zijn. Zeker de eerste drie zouden sterk moeten zijn. Want als er vertrouwen is, je je emoties durft aan te gaan en je in je kracht staat, sta je zoveel steviger en kun je makkelijker je frequentie hoog houden.

Eigenlijk is het heel simpel en toch soms zo lastig. Ga je emoties en gevoelens niet uit de weg. Ze willen gezien, gehoord en gevoeld worden. Het zijn net kleine kinderen die maar vol blijven houden om je aandacht te krijgen. Gaat het niet op een leuke manier, dan maar op een vervelende manier. En zo is het met je gevoelens ook, als je ze negeert dan komen ze wel terug op andere momenten. Ik dacht vroeger ook altijd dat het voelen veel te veel zou zijn en ik dat niet aan zou kunnen. Maar het kan echt. Tijn Touber zegt het zo mooi, als jij je gevoel helemaal kan toelaten kan het jou loslaten. En soms heb je daar hulp bij nodig van een professional, dus aarzel dan niet om die in te schakelen.

In het reguliere circuit is het heel druk maar er zijn nog zoveel kleine zelfstandigen die ook die hulp kunnen bieden, dus ga op zoek naar hulp als jij dat nodig hebt. Dus maak de keuze om te blijven overleven of om door je gevoel heen te gaan en werkelijk te gaan leven. Dat is vrijheid, dan kun je je frequentie hoog houden en ben je minder gevoelig voor angst en ellende. Tevens ben je dan een steunpunt voor de mensen om je heen.

Gevoelensarena

Hieronder een kleine oefening die ik de “Gevoelensarena” noem:

 • Ga zitten en zorg dat je niet gestoord kan worden.
 • Adem een paar keer diep in en uit.
 • Voel hoe je billen en benen contact maken met de bank/stoel en je voeten op de grond staan.
 • Je rug tegen de leuning en je handen op je benen.
 • Welk gevoel komt naar boven?
 • Benoem het gevoel, heet het welkom en voel wat dat in je lijf doet.
 • Laat het er helemaal zijn.
 • Je zult merken dat als je dat doet er een verandering komt.
 • Wat komt er dan naar boven, verwelkom het, benoem het en voel het.
 • Laat het er weer helemaal zijn, als het erg spannend is doe het dan voor een paar tellen.
 • Vraag niet teveel van jezelf maar blijf oefenen.
 • Ga door tot het rustig wordt in jezelf of sluit af met wat prettigs. Denk aan iemand of iets waar je van houdt.
 • Dit ga je dan ook helemaal verwelkomen en voelen in je lijf.
 • En vul jezelf op met het fijne gevoel.
 • Heb je nog vragen dan mag je me mailen (info@verkenjekracht.nl).

Ik wens je veel liefde, licht en kracht,

Agnes

 

Verbinding met Jezelf

zwaan

Gisteren kreeg ik een mooie les die ik vandaag pas goed begreep. Als je niet goed in je vel zit, bijvoorbeeld door ziekte of zorgen dan ben je geneigd meer in het drama te stappen. Daardoor heb je geen helikopterview meer en kom je in een lagere vibratie terecht, de verbinding met jezelf is dan zoek. Ieder heeft zijn eigen pad te gaan en vaak kunnen we tijdens het proces niet zien wat er mooi is, waar we van groeien, wat de andere kant is. Vaak zien we dat pas achteraf. Het is natuurlijk maar wat je gewend bent, maar doordat ik gewend ben in een hogere vibratie te leven voel ik dit meteen als ‘zwaar’.

Tijdens een wandeling in de natuur kwam ik erachter dat ik dit moest voelen om te weten wat er speelde. Ik voelde me in de steek gelaten. Erover door mijmerend kwam ik erachter dat het kwam omdat ik iets buiten mezelf had gezocht. Dus wie had nou wie in de steek gelaten? Ik had mezelf in de steek gelaten door teveel in het drama te gaan zitten.

 

verbinding

Wauw wat een mooi inzicht. Ik heb dit gedeeld met de betreffende persoon wat het met mij had gedaan en dat luchtte al op. Ik wil namelijk in waarheid leven, dus moet ik eerlijk zijn maar ook naar mezelf. Nu is het zo dat je dicht bij jezelf moet blijven als je zoiets deelt. Niet beschuldigend maar vanuit jouw gevoel. Als de ander zich dan aangevallen voelt, is dat voor die ander een trigger dat hij of zij er nog iets mee mag doen.

Het was verrassend voor mezelf, maar door dit inzicht en het delen ging bij mij het licht weer aan. Ik voelde de diepe verbinding weer met mezelf en voelde me weer helemaal aanwezig in mijn lichaam en kan nu de wereld weer aan.

Ik wil hier graag delen wat mij helpt om die verbinding te herstellen. Dit wil niet zeggen dat het voor jou hetzelfde werkt. Ieder is uniek en heeft zo zijn eigen methodes en het mooie is als je die bij jezelf kan ontdekken. Soms kan een tip van een ander helpen om het op jouw manier te doen.

 

Herstellen van de ‘verbinding met jezelf’:

 • Zorg voor een goede verbinding met de aarde, wortels diep de aarde in. Ga de natuur in, voel de natuur, voel hoe de boom in de aarde staat en wees als de boom. Sterk en stevig met je wortels in de grond en je takken uitreikend naar het licht. Voel de stroming van de sappen vanuit de aarde de boom in gaan.
 • Voel de energie in je lichaam. Wees helemaal aanwezig in je lichaam. Kun je je hele lichaam voelen van je voeten tot en met je kruin? Voel je pijn of ongemak wellicht, maar kun je ook voelen hoe het is als je naar iemand kijkt waar je van houdt, voel je de liefde?
 • Kijk naar de natuur en de schoonheid in de dingen, verwonder je hoe het eruit ziet. Gebruik al je zintuigen. Hoe ruikt het, hoe voelt het, hoe voelt het als je het aanraakt, hoe ziet het eruit, hoor je het, proef het als het kan. Wees ook hier volledig aanwezig.
 • Dankbaarheid voelen voor dat wat er wel is. Dankbaarheid voelen vanuit je hart, voel het stromen en vul je er helemaal mee op.
 • Wees eerlijk tegenover jezelf wat je voelt. Schrijf het op of teken erover, geef uiting aan je emoties op een manier die bij jou past. En wat zit hier dan achter, stel jezelf steeds de vraag en open je voor het antwoord vanuit je gevoel. Met rondjes draaien in je hoofd los je niets op, dan blijf je in het drama hangen. Heb de intentie om erachter te komen waar je jezelf bent kwijtgeraakt en beloof jezelf er vanaf nu altijd voor jezelf te zijn. Door te luisteren naar je gevoel, door tijd te nemen voor jezelf. Eigenlijk zoals je zou zorgen voor een klein kind, met je volle aandacht want dat verdien je.
 • Innerlijk kindwerk. In onze jeugd zijn we allemaal geraakt door opmerkingen, gebeurtenissen en meer. Van daaruit hebben we bepaalde keuzes gemaakt. Hierdoor zijn we uit de puurheid geraakt die we vanuit de Bron meegekregen hebben. Maar dat valt te herstellen. Ga terug naar die gebeurtenis en troost het kleine kind vanuit de volwassene die je nu bent. Zoek een veilige plek om dit te doen, waar je niet gestoord wordt. Geef wat het kind nodig heeft en doe dat net zolang tot het goed voelt. Daarna kun je dit kind een plek in je eigen lichaam geven waar het voor altijd mag wonen en helemaal veilig en geborgen is.
 • Wees als de zwaan, uit het lelijke eendje groeit een prachtig elegant dier en staat voor waarheid, schoonheid en zelfkennis.

Zoek hulp als het je alleen niet lukt.

Ik besef ten zeerste dat het niet altijd makkelijk is om wat hierboven staat te doen. In mijn opleiding tot polyenergetisch therapeut heb ik mogen leren mensen hierin te begeleiden. Doe wat je aankan en voelt het niet goed om dit alleen te doen, zoek dan hulp bij een professional. Maar weet dat door te gaan genieten van wat er wel is en dankbaar te zijn je al een mooie deur openzet naar het licht.

 

Ik wens je een ‘licht’ leven, een mooie eerlijke kijk op je groei, veel dankbaarheid en liefde voor 2019.

Nature Quest, 26 mei 2018

gele vlinder

Nature Quest, 26 mei 2018

 

De Nature Quest die ik gedaan heb, was een opdracht vanuit het jaarprogramma 365 dagen succesvol wat ik dit jaar volg. Dit betekende voor mij een hele dag de natuur in met alleen een fles water en iets om op te zitten. Dit ging ik samen met mijn vriendin doen. We gingen richting Doorn, de Utrechtse Heuvelrug. Bij Maarn zijn we echter al het bos ingegaan, zomaar een ingeving. De auto kon daar op een parkeerplaats bij een vakantiecentrum staan. Een vogeltje zat tegenover de auto en verwelkomde ons in zijn eigen taal. Deze plek voelde goed. We liepen het bos in en meteen al voelde ik de rust die er hing. Je hoorde de vogeltjes zingen en de bijen zoemen maar verder niets, zalig. Voor onze voeten rende snel een hagedisje weg. Wauw, wat zouden we nog meer gaan zien?

 

Op ons gevoel liepen we verder, we wilden niet te dicht bij de rand, maar op een plek waar niemand zo snel zou komen. Na wat paden te hebben belopen kwamen we een zijweg tegen waar het gras behoorlijk hoog stond en het zag eruit alsof het niet belopen werd. We gingen het pad op en mijn vriendin had al snel haar plekje gevonden. Ik was eigenwijs en wilde een eigen plek en niet meteen wat meters verderop dat pad.

 

Afsluiting ziekteproces

Deze Nature Quest zou de afsluiting van mijn ziekteproces worden had ik me voorgenomen. Eind januari ben ik geopereerd aan borstkanker. Het werd een borstbesparende operatie, ik wilde geen regulier vervolg van bestraling en hormoontherapie. Het was een heel proces om erachter te komen wat ik dan wel zou doen. Uiteindelijk vond ik een boek over het ‘Amazonemedicijn van Alberto Villoldo’ en ben de oefeningen en het dieet gaan volgen. De laatste opdracht was een ‘Vision Quest’ en ik had besloten dat dat voor mij dus de Nature Quest van 365 dagen succesvol zou worden.

 

Zoals in het boek stond, nodigde ik Jaguar uit, als krachtdier, om de juiste plek uit te zoeken, want een jaguar weet dus blijkbaar goed waar je dan moet zijn. Ik vond het wel leuk om de andere paden ook even te verkennen. Tja, dat is typisch iets voor mij, nieuwsgierigheid. Ik verken graag nieuwe paden. De plek op het graspad bleek echter toch een betere optie. Dus wat nou dat ik origineel wilde zijn, je hoeft niet altijd alles zelf te doen of uit te vinden. Aha, les nummer 1 van de dag.

 

Ik legde mijn kleed op het gras en ging verder met mijn voorbereidingen. Wat zou ik gebruiken om mijn plek in te wijden? Er lagen veel dennenappels en de keus was dus al snel gemaakt. Ik pakte vijf dennenappels en heb er één neer gelegd in het midden voor de Bron, waarbij ik de benedenwereld, de middenwereld en de bovenwereld uitnodigde om aanwezig te zijn die dag bij mij. Vervolgens de krachten van het noorden, het westen, het zuiden en het oosten verwelkomt en de daarbij bijbehorende engelen. Ik werk veel met de engelen, ze brengen me veel rust, inspiratie en transformatie. Verder aan St. Germain gevraagd om een bescherming van violet vuur om mijn plekje heen waar ik helemaal veilig zou zijn. Vervolgens ging ik een aardingsoefening doen om me helemaal te verbinden met die plek. Ik wilde er alles uithalen.

 

Slapend de dag door

O wat zou ik een hoop tijd hebben om allemaal energetische oefeningen te doen en heel lang te mediteren. Ik had er zin in, zou ik tijd genoeg hebben vroeg ik me nog af. Al gauw lukte de meditatie niet echt, ik werd erg moe en besloot maar te gaan liggen en viel bijna meteen in slaap. En zo bleek het de hele dag door te gaan. Ik wisselde het zitten en het liggen af, verplaatste alleen nog mijn kleed om in de schaduw te blijven en was afwisselend wakker en in slaap. Nu was het ook erg warm en ik ben dan altijd al futloos. Maar ik kon me nu ook nergens op focussen. Ik hoefde gewoonweg helemaal niets. Les nummer 2, accepteer dat je niets hoeft te doen. Nietsdoen was bij ons vroeger niet echt de bedoeling, mijn vader had dat waarschijnlijk doorgekregen van zijn ouders die een boerderij hadden. Helemaal geen doel hebben is voor mij normaal gesproken dan ook erg lastig. Ik vond het echter zalig en bedacht dat het lekker lang zou duren.

Toch leek de tijd wel snel te gaan. Nu heb ik het gevoel dat het nietsdoen te maken heeft met het eindigen van mijn ziekteproces. Ik hoef niets meer te doen, ik heb er alles aan gedaan om zo gezond mogelijk verder te gaan en mag het nu blijkbaar loslaten. Wat een mooi inzicht, les nummer 3.

 

Er gebeurde verder weinig. Ik keek naar de prachtige natuur, naar de bomen en wat daar wel niet allemaal vanaf valt. Zo op de grond, niemand die het hoeft op te ruimen. Wat een chaos op de grond. Hier kan dat allemaal, waarom thuis niet, waarom wil ik het graag opgeruimd. Ja, dat weet ik wel dan is er orde en meer overzicht, anders zie ik door de bomen het bos niet meer, haha. Les nummer 4, als je gewoon in het hier en nu bent kun je toch je rust vinden tussen alle chaos.

 

Gele vlinder

Af en toe kwam er een gele vlinder langs, heen en terug. Zou de vlinder dan een vaste route hebben vroeg ik me af. Op een gegeven moment kwamen er zelfs twee gele vlinders langs. Er ging door me heen dat ik het leuk vond dat hij niet alleen was. O en dat heeft natuurlijk alles met mezelf te maken. Ik zat daar alleen, voelde me echter absoluut niet alleen. Maar in het dagelijkse leven zou ik toch wel een relatie willen. Grappig wat de natuur je op die manier vertelt dan. En een vlinder staat voor transformatie, nog een bewijs dat ik mijn ziekte overwonnen heb? En de kleur geel staat voor optimisme en vrolijkheid, voor energie. Ergens las ik dat ik op die kleur moet letten. De kleur geel hoort bij het derde chakra, de plek van je eigen kracht. Ha, ik heb het gedeeltelijk op eigen kracht gedaan. Dus dit zou ook weer een bevestiging kunnen zijn. Doorgaan met in mezelf geloven, in mijn eigen kracht blijven staan was les nummer 5.

 

Wat bijzonder was, was mijn ‘tekenalert’. Elke keer dat ik wakker werd zag ik vlakbij mij een kleine teek lopen, die ik dus op tijd weg kon vegen. Er zat er zelfs één op mijn shirt vlakbij mijn nek. We waren ervoor gewaarschuwd, dus ik had al wel antitekenspul opgedaan maar toch. En wat kan ik toch schrikken van die spinnetjes. Ze zijn zo snel maar wat konden zij ook schrikken van mijn bewegingen. Verder waren er nog wat mieren die op verkenning gingen, gelukkig gewone mieren en geen bosmieren. En dan was er nog een mugachtige. Nu weet ik dat ik behoorlijke plekken krijg van andere soorten dan de huis-tuin-en-keuken-mug. Gelukkig had ik me goed aangekleed dacht ik. Tja, maar ik blijk toch heel wat keren gestoken te zijn, gewoon door mijn broek heen. Wat een sterke angels hebben die beesten dan zeg. Ik word nog steeds herinnert aan mijn Nature Quest door de jeuk.

 

Zwarte tor

Opeens hoorde ik een plof, er bleek een zwarte tor op mijn kleed gevallen te zijn. Ik volgde hem een tijdje. Wat moest dat beest klimmen zeg over grassprieten en takken. Ik dacht die neemt ook niet de makkelijkste weg zeg. Goh weer zo’n gedachte, wat zou dat over mij zeggen. Doe ik dat soms ook, eens even bezien……

Tja, ik denk het wel, niet echt uit bewuste keuze maar meer omdat het gewoon zo loopt in mijn leven. Klauterend over van alles en nog wat en toch stug doorgaan omdat ik nu eenmaal ergens wil komen en nieuwsgierig ben. Ja, helemaal herkenbaar. Dankjewel zwarte tor, ik hoop dat als ik spartelend op mijn rug lig er ook iemand is die mij een zetje wil geven zodat ik weer verder kan lopen.

 

O en mocht iemand denken dat het stil is in een bos, nou geen mensengeluiden, geen verkeer maar wel enorm veel vogels die het hoogste woord hadden. Ik vond het een genot om naar te luisteren, zoveel verschillende vrolijke geluiden. Ik word er altijd blij van. Gek genoeg heb ik nauwelijks vogels gezien, ze zaten echt hoog in de bomen verstopt. En best raar, er stond een kale stam met bovenin een aantal gaten en ik vroeg me af wie die daarin geboord had. Zou er een specht zijn? Het bleek voor nu een handige plek te zijn waar jonge vogels gevoederd werden. Dus dat was dat rare geluid wat ik eerst niet kon thuisbrengen.

 

Het afscheid

En toen kwam het moment dat ik de zon langzaamaan zag zakken en de temperatuur veranderde een beetje, het was voor mijn gevoel bijna tijd. Ik wilde zo graag kijken hoe laat het was, maar dat mocht niet van mezelf. De tijd leek vanaf toen erg langzaam te gaan. Wachten duurt altijd lang. Oké, dan maar weer even mijn aandacht ergens anders op richten, ik bewonderde weer de natuur in haar volle glorie en was helemaal in het Nu. En daar ging de wekker, ik had het volgehouden. Het zat erop, jeetje was dit het nu. Dit was te makkelijk, ik denk dat ik wel meer dan een dag nodig heb, ging door me heen, om echt te voelen wat een Nature Quest moet zijn. Ik nam afscheid van mijn plek, bedankte alle energieën die ik uitgenodigd had en liep richting mijn vriendin.

 

Nu achteraf merk ik dat er toch wel tekenen waren op mijn pad waar genoeg lessen en inzichten in zaten. Het is maar waar je je voor openstelt. Ik mocht die dag gewoon eens een keer niksen, wat bijzonder.

Dankbaar voor deze Nature Quest.

Agnes

La Vie relaties

‘La Vie Relaties’

De vorm van relaties verandert. Ik zie het de laatste tijd steeds meer gebeuren. En ik lees er ook over. Mensen die bezig zijn met hun persoonlijke groei merken dat de huidige vorm van relaties niet meer past. De huidige vorm van huisje-boompje-beestje. Van een partnerschap waarbij je trouw samen dingen doet zoals naar verjaardagen, recepties ed.

Op het moment dat je ontdekt wie je werkelijk bent en ontdekt dat je graag doet waar je blij van wordt, wil je je vaak niet meer conformeren aan verplichtingen. Het heeft te maken met een bepaalde vrijheid die je ervaart. Je vindt jezelf steeds belangrijker en dat is niet egoïstisch. Mooi dat je jezelf eindelijk belangrijk genoeg vindt om te luisteren naar wat je werkelijk wilt. Dat wil niet zeggen dat je nu de rest van de wereld maar moet kwetsen, daar zal je ook niet blij van worden, maar wel dat je beter naar jezelf leert luisteren en naar wat echt belangrijk voor je is. En het kan belangrijk voor je zijn naar een verjaardag te gaan omdat die persoon veel voor je betekent, maar het kan ook zo zijn dat er een verjaardag is die meer aanvoelt als een verplichting en je je al jarenlang afvraagt wat je daar doet. Met mensen waar je geen klik mee hebt bijvoorbeeld en braaf opzitten en pootjes geven.

Wat is nou een ‘la Vie relatie’?

Mijn zelfverzonnen term betekent: Vrijheid in een relatie.

Wat ik daarmee bedoel is dat je vrij bent om je eigen weg te gaan in de relatie. Daarmee bedoel ik niet dat het een open relatie is maar dat je wel je eigen weg mag gaan naast je partner. Je bent al zover gekomen om voor jezelf te kiezen, hoe jammer zou het zijn om dat dan allemaal voor de liefde voor de ander op te geven. Dan ga je weer inleveren. En je hebt de ander juist leren kennen in zijn eigen vrijheid. Dat is een reden geweest om van die persoon te houden, dat wil je de ander dan toch niet afnemen?

Het is heel leuk om dingen samen te doen, daar voelen jullie je dan ook gelukkig bij. Zorg dat je gelukkig blijft en ga geen dingen doen om andere mensen te pleasen. Daarbij zullen er situaties zijn dat je het belangrijk vindt om toch mee te gaan met je partner. Dit kan zijn omdat je het gevoel hebt dat hij je nodig heeft of dat het heel belangrijk voor hem is om samen met jou te verschijnen en in dat geval is zijn geluk jouw geluk. Maar als je van jezelf ook mee moet naar al die saaie feestjes waar je niemand kent en weet dat er maar weinig mensen zijn die een wat dieper gesprek kunnen of willen voeren dan cijfer je jezelf weer weg. Die tijd kun je beter besteden aan jezelf.

Mensen die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling willen vaak meer diepgang in de gesprekken en als je dat eenmaal gewend bent, is het lastig om bij groepen te zijn waar het allemaal oppervlakkig blijft.

Maar goed, als je nu eenmaal zo’n La Vie relatie hebt, wat ik dus ook vertaal als ‘ vier het leven’ , dan zullen er mensen zijn die het niet begrijpen. Die denken dat jullie geen goede relatie hebben omdat je partner niet met je meegaat. In deze relatie kan het ook heel goed zo zijn dat je partner zijn eigen huis heeft en jullie elkaar maar af en toe zien. Het is allemaal zoals je het samen afspreekt. En wat de buitenwereld daarover te zeggen heeft hoeft jullie niet te raken omdat je samen weet dat het goed zit tussen jullie. Veel mensen zitten vast in oude patronen, in hoe ze denken dat het hoort. Maar wie heeft dan bepaalt hoe het hoort? Wat nu als steeds meer mensen een ‘la Vie relatie’ aangaan. Dan zal het over tientallen jaren misschien een norm zijn, wie zal het zeggen. Dat is ook niet belangrijk. Het belangrijkste is hoe jij er zelf over denkt en vooral hoe jij je erover voelt. Voelt het nog niet goed dan vind je jezelf wellicht nog niet belangrijk genoeg en heb je nog niet genoeg kracht om voor jezelf op te komen. Als je het gevoel hebt om je steeds te moeten verdedigen over jouw relatievorm dan sta je ook nog niet genoeg in je kracht.

Verbinden met meerdere mensen

Er zijn ook genoeg mensen die aan één partner niet genoeg hebben. Als je verder groeit kom je steeds meer mensen tegen van wie je houdt. Ik heb het hier ook niet over alleen het fysieke stuk maar werkelijk de verbinding met iemand aangaan vanuit het hart. Wat is dan de keuze die je maakt? Kies je voor een bepaalde partner of kies je ervoor om met meerdere een relatie aan te gaan? Kan het zo zijn dat ze allemaal een stukje hebben waar jij van houdt en dat ze bij elkaar de perfecte partner vormen? Of ben je op de vlucht, als ze te dichtbij komen trek je je terug omdat je bindingsangst hebt. En dan zoek je wellicht een andere partner waarbij weer hetzelfde stuk naar voren komt. Of je blijft een soort van hangen omdat je ook verlatingsangst hebt. Dan is er nog een hoop werk aan de winkel voordat je echt thuis kan komen bij jezelf. Voordat je echt van jezelf kan houden.

Kiezen kan je het idee geven dat je op die manier wat mist, iets waar je van houdt. Of denken dat de ander niet zonder jou kan. Bang zijn dat je iemand kwijtraakt. Angst is een slechte raadgever. Vraag jezelf af ‘wat zou liefde doen’. Liefde is niet maar voor iemand blijven zorgen omdat je denkt dat die jou nodig heeft. Liefde geeft iemand aan zichzelf terug zodat deze persoon zelf zijn leven vorm kan geven en verder kan groeien. Je kunt nooit het pad van de ander lopen, je kunt wel het pad van de ander willen bepalen en in de weg gaan lopen.

De relaties die je aangaat met sommige mensen zullen steeds dieper worden omdat jij van jezelf leert houden waardoor je dieper van anderen kunt houden. Mannen en vrouwen hoeven geen partnerschap te hebben om toch met de ander om te kunnen gaan. Veel mensen denken nog in die hokjes, je kunt toch geen vrienden zijn met het andere geslacht, nee dan is er vast meer aan de hand. Maar natuurlijk kan dat wel omdat het verder gaat dan de vorm waarin de persoon is gegoten. Het gaat om gedeelde interesses om wat de ander je kan bieden, de zielenband die voelbaar is, de spiegels die de ander je voorhoudt, de diepte die je samen in kunt gaan, de liefde tussen twee mensen die niet meteen fysiek hoeft te zijn. Waarom zou je wel van je familie kunnen houden maar niet van die vriend(in) van het andere geslacht?

Mensen die dit niet snappen mogen nog heel wat aan zichzelf werken. Weet dat je altijd zelf het beste weet hoe de dingen in elkaar zitten en als je dit niet weet zoek dan hulp. Praat erover en kom er al pratende achter over wat je voelt of schrijf het op en kom er al schrijvende uit hoe het zit bij jou. Ieder heeft zijn eigen vorm hierin.

Net zoals ieder zijn eigen vorm van relaties mag hebben. De tijd verandert, de energie verandert en zo verandert de vorm ook. Laat de bestaande vorm los, het biedt geen vrijheid maar zet je vast. Vier het leven, geniet van je leven, van je relaties, van de liefde.

Wees jezelf, hou van jezelf, sta in je eigen kracht en doe waar jij je goed bij voelt.

Kernkracht

Basis

We worden allemaal geboren met een bepaalde kernkracht. Tenminste zo noem ik het. Die kracht is genoeg om het leven wat je leidt aan te kunnen. Je zou dit de fundering kunnen noemen. Zoals je een huis moet onderhouden wil dit niet vervallen, zo is het ook noodzakelijk om je eigen fundering te onderhouden.

In onze jeugd is het de taak van onze opvoeders om ons hierin te begeleiden, echter niet alle opvoeders zijn hierin even goed. Dit heeft alles te maken met hun opvoeding enzovoorts. Nu is het niet de bedoeling om de schuld bij de opvoeders te leggen maar om je eigen verantwoordelijkheid te pakken.

Gedurende je leven leg je vaak onbewust een verkeerde lak aan op je fundering. daarop weer wat anders etc. Op deze manier ben je soms flink verwijderd van je oorspronkelijke fundering/kernkracht.

Bewustzijn

Voor mij is het zo dat alles wat we tegenkomen in ons leven ons dient om verder te komen. Om meer bewustzijn te krijgen. Jaren geleden was het voor mij ook niet duidelijk wat al die gebeurtenissen mij nu te zeggen hadden. Echter door zelfonderzoek en door begeleiding van mensen die verder dan mij waren op hun pad kwam ik steeds verder.

Ik kan nu zeggen dat ik mijn fundering weer kan voelen. En ik weet hoe ik hem kan onderhouden. Doe ik het nog weleens fout, ja. Ik probeer nog weleens een oude methode, echter ben nu zo bewust dat ik al snel door heb waar ik mee bezig ben en kan dan weer terug naar mijn basis. En ik geloof er ook in dat deze fundering steeds steviger wordt door het goede onderhoud.

Ik ben een dankbaar mens. Het leven heeft mij veel gebracht. De moeilijke dingen hebben ervoor gezorgd dat ik veranderingen aan kon brengen waardoor ik nu krachtiger ben.

Hoe ga jij om met je fundering? Kun je het al voelen of zit er nog wat overheen?

Ik wens jullie allemaal de kracht om terug te komen bij je oorspronkelijke kernkracht. Weet dat liefde, acceptatie, overgave, dankbaarheid en loslaten daarbij sleutelwoorden zijn.

Ontsteek het licht in jezelf!

licht vrede

Ontsteek het licht in jezelf!

Dit is een oefening om het licht, de liefde en vrede in jezelf te voelen.

Ga rustig zitten op een plek waar je even niet gestoord kan worden door andere mensen, zet je telefoon op stil. Neem even de tijd voor jezelf, dat ben je waard. Terwijl je de oefening doet ga je voelen of er wat verandert in je gevoel of in je lichaam. Iedereen kan dit anders ervaren, de één voelt meer dan de ander. Weet dat het gaat om de intentie waarmee je deze oefening doet. Hoe vaker je je bewust wordt van je gevoel, hoe meer lichaamsbesef je krijgt des te meer je ook gaat voelen. Oefening baart kunst. Je kunt een cijfer geven aan hoe je je voelt voor de oefening, na de oefening doe je hetzelfde. In ieder geval geniet van de tijd die je nu voor jezelf creëert.

 


 

Oefening:

♥Zet een lichtje in je buik en laat het stralen.♥

♥Zet een lichtje in je hart en laat het stralen.♥

♥Zet een lichtje in je hoofd en laat het stralen.♥

♥Vul nu je hele fysieke lichaam met dit licht.♥

♥Straal het daarna uit in je aura.♥

Vraag je onderbewustzijn het volgende:

*Laat al mijn angsten oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn negatieve gedachten oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn terugkerende negatieve patronen oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn verdriet oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn boosheid oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn onmacht oplossen in dit licht.*

*Laat al mijn frustraties oplossen in dit licht.*

(Ga door met wat er nog meer in je opkomt en voel dat je je steeds lichter en bevrijdt voelt van een hoop ballast.)

Dank je wel dat alles wat ik nu kwijt wil opgelost is in dit licht, in mijn liefde, in mijn vrede.


 

Je bent nu een stralend licht voor anderen, je hebt contact gemaakt met de liefde in jezelf en dit straal je uit naar anderen die daardoor aangeraakt worden. Je hebt contact gemaakt met de vrede in jezelf.

Stuur dit licht naar alle bewoners van de aarde, zodat zij in contact mogen komen met de vrede in henzelf.

Ik wens jullie een stralende kersttijd met veel licht, liefde en vrede,

namasté, Agnes

 

Keuze

life-test-choices-Quotes

Keuze

Kiezen is voor veel mensen moeilijk. Hoe komt dat toch?

Het kan zijn dat die mensen bang zijn om de juiste keuze te maken. Want de gedachte is dan, als je voor het één kiest dan sluit je het andere uit. En wil je dat wel of wil je juist een heel scala aan ervaringen? Of wil je gewoon de weg bewandelen die jou het minste stress biedt, wat voor jou de makkelijkste weg is?

En daar sta je dan te midden van je keuzes en allemaal kijken ze je aan en roepen: ‘kies mij, kies mij’. Wat doe je dan? Op basis waarvan maak jij je keuze?

Veel mensen maken keuzes vanuit het hoofd. De voor- en nadelen opschrijven en tegen elkaar afwegen. Maar wist je dat je onderbewustzijn een goede leidraad is om keuzes te maken. Je kunt voor jezelf de volgende oefening proberen.

Oefening keuzes maken

Maak voor jezelf eerst je vraag duidelijk. Bijvoorbeeld welk werk is de beste keuze voor mij?

Ga dan lekker zitten op een plek waar je even ongestoord je energie naar binnen kunt richten. Adem eens een paar keer goed in en uit. Stel je voor dat je met elke inademing ontspanning inademt en met elke uitademing spanning loslaat. Ga hier in je eigen tempo rustig mee door, terwijl je voelt hoe je gesteund wordt door de stoel of bank waar je op zit. Je voelt je voeten op de grond en je rug tegen de leuning. Stel je voor dat je op een plek bent waar jij je heel erg fijn voelt. Dit kan een bekende plek zijn maar ook een verzonnen plek bij een waterval of in een bos. Verken wat je daar voelt, ziet, hoort etc. De bedoeling is dat je je daar kunt ontspannen.

Vanuit die ontspannen toestand herhaal je je vraag. In dit geval: ‘welk werk is de beste keuze voor mij?’ Daarna stel je je voor dat je voor een kruising staat. Kijk maar eens hoeveel wegen je ziet. En dan ga je deze één voor één verkennen. Je gaat voelen en kijken wat er op die weg staat. Zijn er obstakels en zo ja, voelen die angstig of uitdagend of nog anders? Als je op die weg loopt, hoe voel je je dan. Voelt het licht of zwaar.

Nadat je al die wegen hebt bewandeld, weet je welke weg het beste voelt voor jou en doordat je de weg verkend hebt weet je vast ook al wel waar die weg mee te maken heeft. Zo niet, wat komt er in je op. Vaak is het eerste wat in je opkomt het juiste. Je kunt ook vragen of dit met deze weg te maken heeft en dan voelen of het klopt. Veel voelen hè? Je lichaam geeft reacties van ontspanning of juist spanning, ga daar op letten. Let op je keel, je hart, je buik. In die lijn kun je het meeste voelen.

Nu kan het zijn dat je daarna denkt, nou poeh, dat vind ik toch spannend terwijl de weg heel goed voelde. Weet dan dat er nog een blokkade zit om die keuze te maken, maar dat het niet wil zeggen dat het een foute keuze is. Maar als je bv. nooit je angst aanpakt kom je ook niet verder op dat gebied.

Wil je hulp, ik help je graag. Dit kan in mijn praktijk of via de telefoon of skype, dat is aan jou. Kijk op de website voor meer informatie, www.verkenjekracht.nl.

En maak je zelf je keuze of laat je toch liever anderen voor jou kiezen of blijf je liever besluiteloos? En dat is natuurlijk ook een keuze 😉

Healing

healing waterfall

 

Healing, krijg je dat van anderen of heel jij jezelf?

Veel mensen bouwen heel wat stress op in hun leven en om zich weer te ontladen van die stress gaan ze sporten, naar de sauna of laten zich masseren. Echter de echte reden van de stress blijft nog steeds bestaan en komt dus iedere keer weer terug.

Een healing kan ook heel ontspannend en ontladend zijn, het verschil met bovengenoemde methoden is echter dat je met een healing een stukje van de oorzaak kan verwijderen. Dat wil niet zeggen dat je niet meer moet sporten, naar de sauna moet gaan of moet stoppen met je laten masseren, maar dat je nu weet dat het maar tijdelijke oplossingen zijn.

Stel je hebt een drukke baan waar iedereen steeds maar aan je trekt en je met deadlines werkt. Sommige mensen vinden dat heerlijk en krijgen er geen stress van, voor anderen is dit iets minder weggelegd. Hoe komt dat toch? Ieder mens is verschillend en heeft in zijn leven verschillende ervaringen opgedaan alwaar hij verder naar is gaan leven. Op basis van die ervaringen kies je dus hoe je er in het vervolg mee omgaat. Die ervaringen kunnen dus blokkades gevormd hebben in je energetisch systeem, die vervolgens steeds weer zorgen voor stress op het moment dat je in soortgelijke situaties terechtkomt. Met een healing kom je deze blokkades tegen en kunnen ze verwijderd worden zodat je energie weer lekker door kan stromen.

Maar hoe werkt dat dan?

De methode die ik hanteer is een healing waarbij je op een massagetafel ligt. Je ligt op je rug of als dat lastig is kun je ook een andere positie innemen, bv. ook gewoon zittend. Je kleren houd je gewoon aan en als je het koud hebt, kun je ook een dekentje over je heen krijgen. Ik stem af op mijn begeleiders, want ik ben alleen een kanaal waarlangs de helende energie mag stromen naar de cliënt. Ik vraag altijd of ik je aan mag raken, wil je dat niet dan werk ik boven je lichaam, op sommige plekken doe ik dat toch al. Ik begin bij het hoofd en krijg dan informatie binnen waar de energie wat minder stroomt en daar begin ik de healing. Je kunt het voelen als stroming, tinteling, warmte, koude of nog anders, dat is voor iedereen anders. Ik geef het aan als ik emoties voel die vastzitten en vaak weet degene op de tafel precies waar dat mee te maken heeft en kan dit losgelaten worden, er komen vaak mooie inzichten door. Hierna voel ik de energie weer stromen en de cliënt merkt dit ook. Zo werk ik het hele lichaam af. Soms zijn de emoties mild en soms wat heftiger, het beste is om alles toe te laten anders blijft het toch weer vastzitten. Hoe fijn is het om het toe te laten en dat het daarna dan losgelaten mag worden.

Zoals ik al zei mag de helende energie door mij heen stromen naar de cliënt, maar ik bepaal niet waar de heling het hardste nodig is. Dat bepaal je uiteindelijk zelf, niet jouw bewuste zelf maar jouw Hogere Zelf zorgt hiervoor, die weet precies wat en hoeveel er losgelaten mag worden. Dus je heelt jezelf met behulp van het instrument dat ‘de healer’ heet.

Ik heb vroeger Reiki gedaan maar heb gemerkt dat ik door af te stemmen op de Raad van de Avalon Ela Energie ik nog veel meer moois mag doorgeven. Deze energie is krachtiger en erg liefdevol. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze energie ook een keer ervaren? Ik heb voor de maand november een unieke aanbieding.

De aanbieding is twee keer een healing voor €50,00 in totaal. De eerste afspraak moet wel in november gemaakt worden en op het eind van de eerste afspraak maken we, als je het als fijn ervaren hebt, een tweede afspraak. De tweede afspraak vindt plaats voor 31 december 2015. De healing duurt een uur. De betaling vindt contant plaats op de dag van de healing zelf.

Misschien ook leuk om dit cadeau te doen aan iemand anders. Wil je dat dan zal ik een bon voor je maken. Je kunt ook met z’n tweeën komen en de healing na elkaar ervaren voor €50,00 in totaal.

Opgeven kan via het formulier op de pagina Avalon Ela Healing