Over Agnes Zandbelt

Mijn missie:

Ik leer kinderen en hun ouders bewust te worden van hun gedrag en hoe ze dit kunnen veranderen om zich fijn te voelen. Dat kan zich uiten in een liefdevoller, zelfverzekerder en veerkrachtiger gevoel en gedrag.

Even voorstellen

Mijn naam is Agnes Zandbelt. Al geruime tijd heb ik een eigen praktijk aan huis waarin ik volwassenen en kinderen begeleid in hun persoonlijke proces. Verder ben ik werkzaam in de kinderopvang als pedagogisch coach.

 

Waarom ben ik dit gaan doen?

Mijn eigen kinderen zijn inmiddels volwassen maar toen zij kleiner waren had ik er een hoop mee te stellen. Mijn kinderen lieten me allerlei emoties zien waar ik het best moeilijk mee had. Zoals boosheid bijvoorbeeld. Dat heeft een kracht die ik heel spannend vond. Maar ook het feit dat mijn kinderen zo sensitief reageerden op hun omgeving. Op geluiden, op stemgebruik, op lichaamstaal, op gedrag van leerkrachten.

Ik leerde dat het omgaan van al deze factoren ook veel met mij te maken had. Ik heb hulp gevraagd om mezelf beter te leren kennen. Dit deed ik door het volgen van cursussen en opleidingen maar ook door 1 op 1 sessies met een coach/therapeut. Ik heb geleerd waarom ik het zelf moeilijk had met het gedrag van mijn kinderen en zo kon ik ze beter begeleiden. Ik kan mezelf dus ervaringsdeskundige noemen.

Door deze ervaringen weet ik dat ik niet alleen met de kinderen moet werken die problemen tegenkomen maar ook met de ouders. Zij weten niet goed hoe ze hun kind kunnen helpen omdat het hun teveel raakt. Door te kijken wat daarachter ligt en het kind te begeleiden ontstaat er een stevigere basis voor beide partijen.

 

Wat heb ik geleerd?

Als basis voor mijn werkzaamheden heb ik de opleiding ‘polyenergetica’ met een diploma afgerond. Gedurende de drie jaar dat deze opleiding op HBO-niveau duurde, heb ik heel hard aan mezelf gewerkt en heel veel tools geleerd om anderen te begeleiden. Daarbij kreeg ik de vakken: communicatie, NLP, hypnotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie en energiewerk. Waarbij we ook nog de methoden EMDR, EFT en familieopstellingen leerden. Al met al een heel breed pakket waar ik vele kanten mee uitkan. Ik stem daarom af op de cliënt en ga voelen wat het best bij de cliënt en de situatie past.

Daarnaast heb ik nog diverse opleidingen gedaan, waaronder; loopbaancoaching, mindfulness voor kinderen, kindertekeningen lezen en begrijpen, kindertalentenfluisteraar en AD PEP (opleiding tot pedagogisch coach). Bij het kopje van ‘mijn talenten’, kun je een aantal talenten zien die ik ook gebruik bij gesprekken met kinderen. Het werken met deze talenten zorgt voor meer veerkracht en zelfvertrouwen bij het kind.

Door het regelmatig volgen van lezingen of cursussen met betrekking tot mijn vakgebied houd ik mezelf scherp.

 

Balans

Door alles wat mij in de weg staat aan te gaan lukt het mij langer om in balans te blijven, helemaal in mijn kracht te staan en als het even wat minder gaat, weet ik dat dan snel te transformeren. Ik heb geleerd dat alles er mag zijn, de lichte maar ook de zware dingen. Het vraagt nog steeds beoefening en bewustwording maar het leven is nu eenmaal niet alleen rozengeur en maneschijn. Als alles er mag zijn, als alles gezien en gevoeld mag worden, dan pas kan er rust en ruimte komen voor andere dingen.

 

Lichaamsbewustzijn

Ik vind het belangrijk dat mensen lichaamsbewustzijn hebben en zal daar dan ook zeker aandacht aan besteden tijdens een sessie. We slaan alle ervaringen in het lichaam op dus is het mooi om met de lichaamssignalen aan het werk te gaan. Het heeft mezelf ook ver gebracht. Zeker kinderen praten vaak over buikpijn, maar waar komt die pijn vandaan en zit het echt wel in de buik. Hoe ga je ermee om als ouder en wat kan het kind leren om hiermee te dealen? Regelmatig voelen hoe je lichaam reageert bij emoties helpt om jezelf beter te leren kennen.

 

Wat vind ik leuk?

Ik ben ook een dierenvriend en woon nu samen met mijn zwarte kater Sherlock. Verder ga ik in mijn vrije tijd graag de natuur in om een wandeling te maken, lees een boek of ben creatief bezig.

Dankbaar ben ik dat ik dit werk mag doen. Ik deel graag mijn kennis en ervaring met mensen die daarvoor openstaan.

 

Mijn talenten zijn:

mijn talenten

Gratis e-book

afbeelding sterke band met je kind