Vaccinaties en demonen van de chakra’s

door | nov 27, 2021 | overig

chakra

Wat iedereen op dit moment bezig houdt is het hele Coronagebeuren. Wel of niet testen, wel of niet vaccineren, het is aan de orde van de dag. Zonder mijn mening hierover te geven wil ik wel wat delen over wat er in je om kan gaan als je voor deze keuze staat. Ik wil dit doen aan de hand van de 7 hoofdchakra’s. Elk chakra (energiecentra) heeft zijn eigen functie. En omdat we toch in een wereld leven van polariteit heeft het dus ook een tegenpool die we demonen noemen.

De chakra’s

De basischakra heeft met je aarding te maken en staat voor veiligheid en vertrouwen. Het demoon is angst. Op het moment dat je moet kiezen tussen vaccineren of niet, kan het demoon om de hoek komen kijken. Er kan zowel angst zijn voor de vaccinatie zelf of voor het virus waarop je besluit dat je je wel wilt laten vaccineren.

Het tweede chakra heeft met je emoties en gevoelens te maken. Het demoon is schuld. Terug naar de keuze voor wel of geen vaccinatie, voel je je schuldig als je als één van de weinigen kiest om je niet te laten vaccineren of voel je je juist schuldig als je wel gevaccineerd bent en jij wel van alles mag terwijl er mensen zijn die het vaccin niet mogen vanwege gezondheidsredenen.

En het derde chakra is je krachtcentra en de demoon is schaamte. Schaam jij je voor je keuze om je niet te vaccineren? Of is er schaamte dat jij meer privileges hebt dan ongevaccineerden.

Het vierde chakra heeft te maken met het hart en het demoon is verdriet. Verdrietige situaties maken we allemaal wel mee, sommigen van heel dichtbij. Van hoe mensen zich gedragen, mensen die overlijden of ernstig ziek worden, maatregelen vanuit de overheid, kinderen die de dupe worden etc.

Het vijfde chakra gaat over communicatie en creativiteit. Het demoon is leugens. Wat is de waarheid, heb jij die of juist de wetenschappers of de regering. Wat is jouw waarheid? En heeft iedereen recht op zijn eigen waarheid, maar hoe moet dat dan met een land vol mensen? Blijf jij trouw aan jezelf of vertel je jezelf een leugen om wel of geen keuze te maken. Wat voel jij van binnen wat juist is voor jou?

Het zesde chakra gaat over intuïtie en het aanvoelen van dingen. Daar tegenover staat het demoon van de illusie. En ook dat heeft met waarheid te maken. Wat is de illusie? Hebben we een vrije wil, hebben we grondrechten? Wat is echt en wat niet. Er wordt veel gesproken en geschreven, maar hoe weet je wat echt is en wat wordt verzonnen. Wat vind je ervan als er dingen worden achtergehouden? Wat doet dat met je? Wat zegt je gevoel?

En het zevende chakra gaat over overgave met het demoon gehechtheid. Hoe gehecht ben jij aan de uitkomst? Is dat vanuit controle? Dan is dat vanuit het eerste chakra. Om de angst de baas te blijven wil je de zaken onder controle houden. Als je bij je eigen gevoel kunt blijven en kan blijven vertrouwen op een goede uitkomst dan kun je je overgeven aan het grotere plan.

Frequentie hoog houden

Het is makkelijker als je je frequentie hoog houdt. Dat is makkelijker als je chakra’s in balans zijn. Zeker de eerste drie zouden sterk moeten zijn. Want als er vertrouwen is, je je emoties durft aan te gaan en je in je kracht staat, sta je zoveel steviger en kun je makkelijker je frequentie hoog houden.

Eigenlijk is het heel simpel en toch soms zo lastig. Ga je emoties en gevoelens niet uit de weg. Ze willen gezien, gehoord en gevoeld worden. Het zijn net kleine kinderen die maar vol blijven houden om je aandacht te krijgen. Gaat het niet op een leuke manier, dan maar op een vervelende manier. En zo is het met je gevoelens ook, als je ze negeert dan komen ze wel terug op andere momenten. Ik dacht vroeger ook altijd dat het voelen veel te veel zou zijn en ik dat niet aan zou kunnen. Maar het kan echt. Tijn Touber zegt het zo mooi, als jij je gevoel helemaal kan toelaten kan het jou loslaten. En soms heb je daar hulp bij nodig van een professional, dus aarzel dan niet om die in te schakelen.

In het reguliere circuit is het heel druk maar er zijn nog zoveel kleine zelfstandigen die ook die hulp kunnen bieden, dus ga op zoek naar hulp als jij dat nodig hebt. Dus maak de keuze om te blijven overleven of om door je gevoel heen te gaan en werkelijk te gaan leven. Dat is vrijheid, dan kun je je frequentie hoog houden en ben je minder gevoelig voor angst en ellende. Tevens ben je dan een steunpunt voor de mensen om je heen.

Gevoelensarena

Hieronder een kleine oefening die ik de “Gevoelensarena” noem:

 • Ga zitten en zorg dat je niet gestoord kan worden.
 • Adem een paar keer diep in en uit.
 • Voel hoe je billen en benen contact maken met de bank/stoel en je voeten op de grond staan.
 • Je rug tegen de leuning en je handen op je benen.
 • Welk gevoel komt naar boven?
 • Benoem het gevoel, heet het welkom en voel wat dat in je lijf doet.
 • Laat het er helemaal zijn.
 • Je zult merken dat als je dat doet er een verandering komt.
 • Wat komt er dan naar boven, verwelkom het, benoem het en voel het.
 • Laat het er weer helemaal zijn, als het erg spannend is doe het dan voor een paar tellen.
 • Vraag niet teveel van jezelf maar blijf oefenen.
 • Ga door tot het rustig wordt in jezelf of sluit af met wat prettigs. Denk aan iemand of iets waar je van houdt.
 • Dit ga je dan ook helemaal verwelkomen en voelen in je lijf.
 • En vul jezelf op met het fijne gevoel.
 • Heb je nog vragen dan mag je me mailen (info@verkenjekracht.nl).

Ik wens je veel liefde, licht en kracht,

Agnes

 

Written by Agnes Zandbelt

Ik ben energetisch coach. Bezig met bewustwording, in beweging zetten, op weg naar balans dmv communicatie, voelen, healing en intuïtie.

Related Posts

Hoe kies jij?

Hoe kies jij?

Kies jij makkelijk een kant of ben je iemand die juist niet kan kiezen en in het midden blijft? Wat is de goede kant en wat de verkeerde of zijn er nog meer kanten? Vanochtend wandelde ik met mijn hond en hij gaat op een fietspad vaak van links naar rechts. Dat bracht...

Lees meer
Nature Quest, 26 mei 2018

Nature Quest, 26 mei 2018

Nature Quest, 26 mei 2018   De Nature Quest die ik gedaan heb, was een opdracht vanuit het jaarprogramma 365 dagen succesvol wat ik dit jaar volg. Dit betekende voor mij een hele dag de natuur in met alleen een fles water en iets om op te zitten. Dit ging ik...

Lees meer

Get the latest news

Subscribe to our Newsletter

0 reacties