Wanneer kies ik voor een loopbaancoach?

 

Er zijn vele redenen om te kiezen voor een traject bij een loopbaancoach. Het lijkt af en toe wel of je je in een doolhof bevindt. Wat past nu goed bij jou en hoe weet je dat.

Voorbeelden om aan een loopbaancoachingstraject te beginnen:

 • Ik wil ander werk.
 • Ik ben nu werkloos, wat kan ik doen, hoe ga ik verder?
 • Ik voel me niet prettig bij mijn huidige werkzaamheden.
 • Mijn baas wil mij op een andere plek binnen het bedrijf zetten, kan ik dat werk wel aan?
 • Ik weet niet goed wat ik wil.
 • Het bedrijf waar ik werk gaat reorganiseren en ik moet eruit.
 • Hoe kan ik mijn werk en privéleven combineren.
 • Wat ik belangrijk vind kan ik niet terugvinden in mijn werk.
 • Ik kan het niet goed vinden met mijn leidinggevende of collega’s.
 • Ik ben (bijna) burn-out.
 • Ik wil weten wat mijn sterke kanten zijn zodat ik beter kan solliciteren.
 • Ik heb hulp nodig bij het maken van keuzes.
 • Welke stappen zou ik nu kunnen gaan zetten?
 • Wat heb ik nodig om in beweging te komen?
 • Ik wil wel anders maar het lukt me niet, waarom kan ik mezelf niet verder ontplooien?
 • Ik wil meer zelfvertrouwen.
 • etc. etc.

Dit zijn lang niet alle vragen die je kunt bedenken maar geven slechts een indicatie. Denk aan alles wat niet lekker loopt in je werkzaamheden. Of je nu zelfstandige bent of in loondienst, zolang je ergens tegen aan loopt kun je wel wat hulp gebruiken. Sommige vragen zijn echt gerelateerd aan het werk dat je doet en andere vragen vallen meer onder de categorie van ‘levenscoaching’. Je kunt niet werken zonder je eigen persoonlijkheid mee te nemen. Dus wie ben jij en wat wil en kun jij en lukt dat ook?