Wat onkruid en beperkende overtuigingen gemeen hebben

door | apr 28, 2014 | healing

onkruid
Vandaag was een mooie dag om in de tuin te werken. En er moest ook veel gedaan worden. De hele middag ben ik bezig geweest om onkruid weg te halen uit mijn achtertuin. Tussen de tegels en tussen de vaste planten.

Wat heeft onkruid nu gemeen met beperkende overtuigingen zul je je misschien afvragen. Laten we zeggen dat we onkruid kunnen vergelijken met beperkende overtuigingen. Onkruid kan ook heel mooi zijn, net zoals de overtuiging heel leuk kan lijken.

Allereerst wil ik uitleggen wat een beperkende overtuiging precies is. Dat is een gedachte die je je eigen gemaakt hebt en die tegen je werkt. Door deze overtuiging zul je bepaalde dingen die je leuk vindt misschien nooit doen of heb je een bepaalde visie ergens op die het niet toelaat om er ook eens op een andere manier naar te kijken. Dit zijn enkele voorbeelden, wellicht kun je er zomaar meer bedenken.

Wat gebeurt er als we het onkruid eruit trekken. Nou mijn ervaring is dat ik de paardenbloem in mijn hand heb en dat de rest van het plantje met zijn wortels in de grond blijft zitten. Dat schiet niet echt op, als je onder de grond zou kijken, zie je een heel wortelstelsel van onkruid wat je dacht verwijderd te hebben. Terug naar de overtuigingen: ze zijn eruit maar niet volledig, alle kans dat ze weer terugkomen.

De wortels kunnen we vergelijken met datgene wat achter de overtuiging zit. Dat zijn onze eerdere ervaringen waaruit deze overtuiging ontstaan is, zoals de volgende emoties: angst, verdriet of boosheid. Dus pas als we de wortels verwijderen zal de overtuiging niets meer hebben om zich staande te houden. Het onkruid zal sterven als de wortels eraf zijn.

Bij mij in de praktijk kijk ik dus naar het totale plaatje en niet alleen naar dat wat zich boven de oppervlakte afspeelt. Hierdoor ontstaat er ruimte, ruimte die je op kunt vullen met nieuwe leuke ervaringen.

En ja, zoals een tuin onderhoud nodig heeft, heeft jouw tuin van binnen dat ook. Bijhouden is minder werk dan achterstallig onderhoud. Ik weet het dus wel, ik houd mijn tuin van binnen mooi bij.

Nu nog de tuin buiten, zucht 🙁

Written by Agnes Zandbelt

Ik ben energetisch coach. Bezig met bewustwording, in beweging zetten, op weg naar balans dmv communicatie, voelen, healing en intuïtie.

Related Posts

Verbinding met Jezelf

Verbinding met Jezelf

De verbinding met jezelf kun je kwijtraken door teveel in het drama te gaan zitten waardoor je in een lagere vibratie terecht komt en het leven zwaarder aanvoelt. Door aarden, voelen in je lichaam, dankbaarheid, in het hier en nu zijn, eerlijkheid en je innerlijk kind te helen herstel je deze verbinding weer.

Lees meer
gratis Avalon ELA healing

gratis Avalon ELA healing

Wil je ook eens merken wat een Avalon ELA healing voor jou kan betekenen? Elke maand geef ik een gratis healing, voor meer informatie zie: Avalon ELA healing. De data waaruit je kunt kiezen staan op home-ontpop jezelf. Scroll dan helemaal naar onderen, naar het roze...

Lees meer

Get the latest news

Subscribe to our Newsletter

0 reacties